4 tips om je WordPress website te onderhouden

Als bedrijf kun je tegenwoordig niet meer zonder website. Ben je niet gigantisch technisch en heb je geen heel groot budget? Dan is het maken van een WordPress website een goed plan. Echter moet deze website ook worden onderhouden. Dit is niet heel moeilijk, maar je moet wel weten waar je op moet letten. We geven je 4 tips om je WordPress website te onderhouden.

werken

Onderhoud WordPress uitbesteden

Uiteraard zijn er buiten de volgende tips nog veel meer dingen die je moet doen en waar je op moet letten wanneer je een WordPress website hebt. Ben je niet erg technisch en lukt het je niet om een probleem op te lossen? Of heb je er simpelweg geen tijd voor om je WordPress website zelf te onderhouden? Besteed dit dan uit! Laat je WordPress website onderhouden door een professioneel en fullservice internetbureau.

Tip 1: updaten

WordPress zorgt er zelf voor dat de websites altijd voldoende beveiligd zijn door de meest recente beveiligingsmiddelen, alleen moet je deze wel zelf downloaden. Update je WordPress website dus altijd naar de laatste versie en houd je Plugins up-to-date. Op deze manier voorkom je dat je website wordt gehackt of crasht, dit wil je natuurlijk niet.

Tip 2: back-ups

Mocht er toch iets misgaan met je WordPress website, dan zou het erg zuur zijn als al je harde werk ineens verloren is. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig een back-up maakt van de laatste versie. Er kan namelijk altijd iets misgaan, een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker wanneer je grote veranderingen doorvoert op je website is het van belang dat je een back-up maakt.

Tip 3: kijk wie je website bezoeken

Check regelmatig wie je website bezoeken. Dit kun je doen met Google Analytics. Op deze manier kun je zien waar je bezoekers vandaan komen en welke pagina’s het meest worden gelezen. Dit kan voor inspiratie zorgen voor bijvoorbeeld nieuwe content.

Tip 4: SEO is de key

Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat je bezoekers je kunnen vinden op Google. Zorg er daarom voor dat je website SEO-vriendelijk is. Zorg voor de juiste content en zorg ervoor dat je website technisch geoptimaliseerd is. Zorg ook voor linkbuilding van hoge kwaliteit. Is dit te ingewikkeld voor je? Besteed dan ook de SEO uit aan een gespecialiseerd bedrijf.